Plakati i posteri

 

Printamo sve tražene veličine plakata i postera, od standardnih A0,A1, A2, B0,B1, B2, SRA3/A3+ (najpopularniji format zbog cijene, dimenzije 32x45cm) do dimenzija po želji (maximalna kraća stranica je 130cm, npr. možemo isprintati 3m x 1,30m plakat).

Print je uvijek jednostran, cijena ovisi o dimenzijama, vrsti i gramaži papira, količini i potrebnoj doradi.

Grafičku pripremu vizuala možete zatražiti kod nas, također, možete i poslati na print vaš spreman vizual. Ukoliko šaljete svoj vizual, pročitajte pripremu za tisak. Ukoliko niste sigurni što tražimo, nazovite nas, rado ćemo vam pomoći.

 

Priprema za tisak:

Prilikom izrade pripreme za tisak, potrebno je staviti napust (bleed) od 3 mm, te margine od minimalno 5 mm (pozicionirati sav tekst I slike min. 5 mm od ruba, ne računajući napust).

Datoteku pripremite i pošaljite u točno određenom formatu, 1:1, u PDF-u.

Slike koje koristite trebaju imati 250-300 dpi.

Za rich black – duboku crnu koristiti omjer C=60%, M=40%, Y=40%, K=100%.

Za formate manje od SRA3 koristiti 100%K crnu C=0%, M=0%, Y=0%, K=100%.

Veličina slova ne smije biti manja od 8 pt za formate veće od SRA3, a za formate manje od SRA3 ne smije biti manja od 6pt.

Fontovi bi trebali biti pretvoreni u krivulje.

Vektorske linije trebaju imati minimalnu debljinu od 0,7 pt ili 0,25 mm za formate veće od SRA3, a za formate manje od SRA3

min. 0,25 pt ili 0,01 mm.

Datoteka treba biti kreirana u CMYK sistemu, nikako u RGB. Ako je datoteka poslana u RGBu moguče su razlike u boji za koje ne možemo biti odgovorni.

Ukoliko želite možemo vam poslati predložak sa već postavljenim napustom i marinama. Predloške imamo u Ai, Psd, i Canvi.

Marta S.

profesorica
Isprintala sam sve članove Retes ekipe u prirodnoj veličini i zalijepila ih u svoju sobu.