Uvezivanje

Vrste uveza koje radimo:

uvezi

  • Tvrdi uvezi sa zlatotiskom za diplomske radove / doktorate
  • Tvrdi uvez s printanom koricom
  • Tvrdi uvez s platnenom koricom
  • Spiralni uvez plastičnom spiralom
  • Žičani uvez
  • Meki uvez
  • Termalni uvez


Tvrdi uvezi sa zlatotiskom za diplomske radove / doktorate

Izrađujemo sve vrste korica za diplomske i doktorske radove sa zlatotiskom. Pretežno ide modra korica, ostale boje dostupne na zahtjev.
Moguć tisak na hrbat – najčešće potrebno za doktorate. Kod nacrta potrebno umetanje letvica u isti.

Vrijeme izrade:

Moguća izrada kroz 2 sata. Akcijska cijena u slučaju da dobijemo materijale za print bar dan ranije do 13 h (npr. print predan ili mail-an do 13 h u utorak može biti gotov za srijedu ujutro) Iznimka: materijali predani u subotu po akcijskoj cijeni idu za utorak.

Pokušajte poslati materijale što ranije kako se ne bi dogodilo da smo prebukirani. Radove obavezno pošaljite na mail ili donesite na print u PDF formatu kako bi bili sigurni da se ništa nije pomaknulo. PDF file obavezno provjerite nakon konverzije iz Worda – posebno obratite pozornost da se nešto nije pomaklo, provjerite da nije pukla numeracija sadržaja te jesu li grafovi ispravni (znaju se poremetiti).

Za točnu cijenu i eventualne popuste možete nam poslati rad na mail na procjenu.

Kako proći jeftinije?

  • Printajte rad na vrijeme kako bi išao po akcijskoj cijeni.
  • Provjerite trebate li rad printati u boji. Izbjegnite naslove u boji, headere i sl. kako bi smanjili broj stranica u boji. Također linkove na stranicama prebacite u crnu boju umjesto plave.
  • Provjerite moraju li Vam svi radovi biti tvrdo ukoričeni , možda dio možete predati spiralno uvezan.


Tvrdi uvez s printanom koricom

Tvrdi uvez s printanom koricom radimo u dimenzijama po želji. Korice se ujedno i plastificiraju radi trajnosti i estetike. Ukoliko Vam je potreban i dizajn korice, slobodno nam se obratite.


Tvrdi uvez s platnenom koricom

Tvrdi uvez s platnenom koricom najčešće je potreban studentima arhitekture i to u dimenziji A3 – landscape. Za izradu istog nam se svakako javite bar par dana ranije zbog malo dugotrajnijeg procesa izrade.


Spiralni uvez plastičnom spiralom

Uvez u koji najčešće se uvezuju razne skripte i ostali printani materijali. Najjeftiniji uvez od navedenih, ali i najnezahvalniji za ozbiljnije korištenje.


Žičani uvez

Koristi se za uvez skripti, cjenika, kalendara itd. Dosta kvalitetniji od uveza plastičnom spiralom, ali i skuplji.


Meki uvez

Vrijedi sve isto što i za tvrdi uvez s printanom koricom, osim što u koricu ne ide ljepenka od 2mm već (najčešće) 250 gramski papir. Koricu je također moguće plastificirati. Ukoliko Vam je potreban i dizajn korice, slobodno nam se obratite.


Termalni uvez

Materijali se uvežu u plastičnu šinu u kojoj se nalazi ljepilo koje je potrebno aktivirati zagrijavanjem. Vrijedi sve što i za uvez plastičnom spiralom osim što je termalni uvez dosta kvalitetniji od plastične spirale.

 

Frane M.

Penjač i bilder
Kad god odem u teretanu i vidim ekipu na Orbitreku, sjetim se mojih Retesovaca kako spiralno uvezuju skripte.